Kamremsbyte i Stockholm

augusti 22, 2022 0 av admin

Har du haft din bil en längre tid kan det vara dags att göra ett kamremsbyte i Stockholm. Det krävs både rätt verktyg och kompetens för att byta ut en kamrem. Ibland kan andra delar i motorn behöva bytas ut i samband med ett kamremsbyte.

När du kontaktar en branschledande kamremsbyte stockholm kan du lita på att bilfirman vet exakt vad de gör, då firman har genomfört många kamremsbyten genom åren. Bilfirman erbjuder högkvalitativ service till ett bra pris.

Varför göra ett kamremsbyte Stockholm?

Kamremmen är en av de viktigaste delarna i en bilmotor som har en sådan. Fyrtaktsmotorer kallas en bilmotor som har en kamrem. En kamrem är det som driver kamaxeln. Utan kamrem skulle en fyrtaktsmotor inte kunna fungera. Utöver att remmen driver kamaxeln ser den dessutom till att driftcyklerna inuti motorn fungerar på ett koordinerat sätt. På vissa bilmodeller styrs också vattenpumpen utav en kamrem. Det är med andra ord en komponent i bilen som är väldigt central på flera olika sätt.

Med tanke på hur viktig en kamrem är för bilar med en fyrtaktsmotor är det viktigt att den inte blir för sliten. I takt med att bilens mil ökar slits remmen. Blir remmen för sliten kan bilen sluta fungera helt, alternativt leda till dyra skador på motorn. Gör du ett kamremsbyte i Stockholm innan den slits för mycket undviker du dyra extra kostnader som skulle uppstå. En kamrem är billig att byta ut i jämförelse med en motor.

När ska man byta kamrem?

Man brukar göra en grov uppskattning på att remmen ska bytas efter ca 12 000 mil. Det beror på bilmodell. På vissa modeller kan remmen börja släppa och bli sliten långt innan, medan andra bilmodeller håller betydligt mycket längre. Många återförsäljare brukar informera om kamremsbyte i samband med köpet.

Rådfråga alltid din bilverkstad om du är osäker.