Stöd till barn med målsman i fängelse

klicka och besök Bufff​Bufff finns till för att stödja barn som har en målsman eller närstående i fängelse. De som arbetar här har mött många ungdomar och barn i den här situationen under åren. En del av de som jobbar där har också själva vuxit upp med en närstående i fängelse.  Du hittar mer information här: klicka och besök Bufff.

Hit går det bra att mejla ringa eller komma förbi. och här finns alltid någon som vill lyssna på dig och ta del av vad du har att berätta. Det kan vara svårt att veta var man ska vända sig när man har den här typen av problem och många andra kan ha svårt att förstå vad du går igenom.

Här hittar du den erfarenhet som krävs för att du ska känna dig sedd och förstådd. Ibland anordnas aktiviteter, bland annat lek och fika, men de hittar också på roliga utflykter och liknande saker tillsammans. Det finns ett antal lokalföreningar i landet.

Regelbundet stöd till barn

Bufff har total tystnadsplikt. Detta innebär att inte under några omständigheter kommer de att berätta det du säger. Det finns ett undantag, och det är om de ser att någon gör dig illa. Detta kallas anmälningsplikt, men de kommer i så fall inte anmäla personen utan att du vet om det. Hela den här lagstiftningen finns till för att ge dig stöd som barn.

Det finns också familjeaktiviteter som Bufff arrangerar. Det kan handla om grillkalas, skidutflykter, besök på bio eller badhus för att nämna några exempel på aktiviteter där hela familjen kan deltaga. Det finns också aktiviteter utan vuxna. Bland annat tittar de ofta på filmer som handlar om hur det kan vara att ha någon i familjen i fängelse. Den filmen brukar då följas upp med mer samtal och lite övningar tillsammans. Det finns även en stödgrupp som ses regelbundet under terminen.