Packtejp har många användningsområden

Det finns många sorters packtejp, för flera olika användningsområden. Materialet spelar stor roll, dels fästförmågan, men också dess övriga materialegenskaper. Här är en liten guide på hur du kan använda olika sorters packtejp.

Om du t.ex vill försegla wellpapplådor ​eller lådor för e-handel, är pp-tejp ett bra alternativ. Den är mjuk och nästan ljudlös. Tejp som har en vattenbaserad akrylfärg har en väldigt pålitlig försegling. Denna typ av tejp är mjuk, och nästan ljudlös. Dessutom har den en bra häftförmåga, och är fri från lösningsmedel. Den är också tyst, vilket gör att ingen på lagret störs av avrullningsljudet.

En annan typ av packtejp är de modeller som har ett smältlim. Dessa fäster bra vid första kontakt, både på papplådor och plast. En nackdel är dock att avrullningsljudet är relativt högt. Denna modell används ofta på flyttlådor, och returfiber, för att nämna några exempel.

Använd packtejp med glasfiber vid farligt gods

Om du istället ska använda tejp för att bunta kablar, eller rigga saker, är PVC tejp rätt alternativ. Den är ganska tyst och har en stark häftförmåga. Häftämnet består av naturgummi. Temperatur toleransen ligger mellan + 70  till ungefär-20 grader, vilket gör att den på bra sätt klarar miljöombyten med starka temperaturskillnader. Detta gör den idealisk för längre transporter.

Glasfibertejp är ett annat vanligt alternativ. Denna är armerad med glasfiber ​​detta för att utöka prestanda och uthållighet. Den här typen av tejp används framförallt för att säkra lådor, bunta ihop saker, bandning, och för att kunna stänga stora tunga kartonger på ett säkert sätt. Detta behövs om man t.ex transporterar farligt gods.

För inomhusbruk såsom målning och renovering, eller är det ofta maskeringstejp som gäller. Denna kan snabbt rivas av, vilket gör att du kan arbeta väldigt snabbt utan att behöva använda sax.​​